Skip to content

Pamicas dotterbolag Beans in Cup förvärvar HGM

Beans In Cup Förvärvar HGM

Pamica-ägda Beans in Cup förvärvar HGM. Genom förvärvet förstärker Beans in Cup sitt erbjudande och blir en av få rikstäckande leverantörer i Sverige som erbjuder både måltider och kaffe för arbetsplatser.

Beans in Cup har sedan verksamheten förvärvades av Pamica 2017 vuxit kraftigt inom framför allt segmentet kaffe på arbetsplatser i Sverige, med en omsättning 2023 om drygt 560 miljoner kronor. Även HGM, en ledande aktör inom måltidslösningar och även kaffe för företag, har under senare år vuxit snabbt och uppvisade under 2023 en omsättning om cirka 90 miljoner kronor. Genom förvärvet av HGM stärker Beans in Cup sin position inom kaffe-segmentet samtidigt som man breddar sitt erbjudande genom att erbjuda matbutiker på arbetsplatsen.

– Vår vision är att skapa den ultimata upplevelsen för våra kunder genom att erbjuda högkvalitativ mat, fika och dryck för varje arbetsdag. När vi kombinerar HGM:s expertis inom måltidslösningar med båda bolagens starka fikalösningar kommer vi kunna möta den efterfrågan som finns på dagens och framtidens arbetsplatser, säger Anna Ståhl, VD på Beans in Cup.

Peter Has, VD på HGM, ser fram emot att börja verka tillsammans och ta sig an marknaden med ett nytt erbjudande.
 – Vi delar värderingar och ambition med Beans in Cup. När vi nu slår ihop våra koncept är jag säker på att våra kunder kommer få det bästa sortimentet och servicen på marknaden. Tillsammans blir vi en ännu starkare aktör med kapacitet att leverera över hela landet, säger Peter Has, VD på HGM.

– Vi är övertygade om att detta förvärv kommer gynna både våra befintliga och framtida kunder. Genom vår satsning på mat erbjuder vi nu en komplett lösning för arbetsplatser. Vi kommer fortsätta investera i kvalitet, innovation och hållbarhet för att säkerställa att våra kunder får det bästa, både när det gäller mat och kaffe, avslutar Anna Ståhl.